De meest populaire muziekstijlen per land

Het IFPI (International Federation of Phonographic Industries) heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de meest populaire muziekgenres wereldwijd. De organisatie vroeg 19.000 muziek luisteraars tussen de 16 en 64 in de 18 landen met de grootste muziekmarkten naar hun huidige smaak. Ben jij ook zo benieuwd op welke muziekstijlen we wereld het lekkerst gaan? Lees dan vooral verder!

Duitsland

Rock en pop zijn de meest populaire genres bij onze buurtjes. Oldies en evergreens volgen het daarna op. Duitse ‘schlager’ is ook nog steeds zeer geliefd in het land, en zelfs populairder dan hip hop. Dat kunnen wij ons toch niet voorstellen.

Verenigde Staten

Dit jaar was hip hop voor het eerst in de geschiedenis groter dan rock in de VS. Meer dan een kwart van de Amerikanen is nu all about hip-hop. Dit komt met name door de veranderde technologie. Rap-artiesten weten namelijk heel goed hoe ze zich moeten verkopen op YouTube, Spotify en iTunes.

China

In China is C-Pop het meest geliefde genre, gevolgd door pop. Folk staat op nummer drie. Een verrassende opvolger is country op vier en het genre soundstracks haalt nog net de top vijf.

Frankrijk

Frankrijk houdt vooral van Frankrijk. 69% van de Fransen luistert graag naar Variété Française. Een van de grootste klappers van dit jaar klinkt je vast bekend in de oren; Djadja van Aya Nakamura. Ook rock is populair bij de Fransen. Hip hop is groeiende, maar telt op dit moment minder fans dan r&b, reggae en dance.

Argentinië

In Argentinië kun je 43% altijd wakker maken voor Zuid-Amerikaanse muziek. Meer dan een derde gaat het meest los op reggaeton. Heupjes los!

Polen

In Polen luistert 28% maar al te graag naar Disco Polo. De rest van het land is veelal into hip hop, jazz en pop.